Kapitel 4

Leah hörde några prata i bakgrunden och hon satte sig försiktigt upp i soffan. Lillith stod och pratade med någon ung kille men slutade när hon såg att Leah hade vaknat.

- Hur är det? Känner du dig bättre?

- Det värker lite i huvudet sa Leah lågt.
- Det här Dr. Newton. Han är här för att undersöka dig. Vi börjar bli så oroliga när du har svimmat en andra gång på så kort tid.

Leah tittade på Dr. Newton neriifrån och upp. Han såg alldeles för ung ut för att vara en läkare. Han såg ju knappt ut att vara 18 år.

- Dags att jobba nu gubbe. Kolla hur det är med Leah säger Lillith skarpt.
" Gubbe? Det där är ju en tonåring. Vad pratar hon om?"
- Vad du är tråkig Lillith. Det är ju så mycket roligare så här.

Men han gjorde som hon sa och tog fram sin trollstav och började prata på ett språk som Leah inte kunde förstå. Hon kunde inte tro sina ögon när hon såg hur denna tonåring förvandlades till en gammal man. Leah bara satt i soffan med öppen mun.

 - Se så. Du behöver inte vara så förvånad Leah. Det är bara en liten förtrollning. Kom här så får jag ta och undersöka dig.

Dr Newton undersökte Leah utförligt i en halvtimme innan han berättade sin slutsats. Han bad både Lillith och Leah att sätta sig ner. 


- Ja, hur ska jag säga det här. Leah du lider av minnesförlust mest troligt på grund av ert väntade barn. Jag varnade er båda att detta kunde hända. Det är inte alltid att allt går så bra när föräldrarna är av olika raser. Om du kommer att få tillbaka minnet efter graviditeten får vi vänta och se med. Jag antar att du har glömt all din magi också?


Leah tittade helt oförstående på honom. "Har jag magi? Men det har ju bara häxor och trollkarlar som har det. Människor kan inget sånt, vi är ju bara vanliga.". Hennes förbryllade blick sa allt. Han förklarade för Leah hur hon kunde öva på sin magi och att det kanske skulle leda till att hon får tillbaka sitt minne. Leah försöka lyssna på vad Dr. Newton sa till henne men hon kunde inte förstå att hon skulle kunna magi. Hon var ju bara en helt vanlig människa. " Men vänta nu..det är ju en dröm och i drömmar kan man ju kunna sådant man inte kan i verkligheten va? Coolt. Jag börjar på att gilla den här drömmen. Magi här kommer jag". Nu höll Leah allt fokus på Dr. Newton hon ville lära sig allt. För tänk bara vad man kan göra med magi. 


Efter att Dr. Newton hade förklarat hela processen sa han att hon inte skulle försöka skynda på med magin allt för fort fram. Han sa adjö till de och tog sin kvast och flög iväg.  Leah vände sig mot Lillith och frågade om de inte kunde hitta på något roligt. Lillith tittade lite skeptiskt på henne. Hon var ju fortfarande orolig över henne. Men med viss övertalan så lyckades Leah få med henne. Lillith var glad över att Leah verkade ha fått upp energin igen. Hon ringde en taxi och de båda begav sig till vinterfestivalen. När Leah såg skridskobanan drog hon med Lillith dit bort. Det var däremot fusk när Lillith bara flög omkring på banan med hon själv fick åka fram svajigt med sina skridskor.
 Men det var inte bara Leah som hade problem med att hålla balansen på banan. Hon stötte på Alexandra och de försökte hjälpa varandra att hålla sig uppe.
 Trots deras försök så ramlade de bägge två. Lillith stod bara och skrattade åt de.
Efter skridsko åkningen tog Lillith och Leah något att äta från matstånden. Medan de satt ner och åt så kom Leah ihåg mannen som försökte kyssa henne.
- Du Lillith. Vem var killen som försökte kyssa mig?
Lillith bara gapade innan hon kom till fattningen igen. Hon glömde ju bort att Leah inte mindes de. 
- Som jag har nämnt tidigare så heter han Adonis och är din man. Han kunde tyvärr inte stanna tills du hade vaknat.
"Adonis, hmm.". Leah försökte lägga hans namn på minnet. Hon mindes att hon tyckt att han var attraktiv men det gjorde inte att han fått lov att kyssa henne. De fortsatte äta under tystnad. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar