Kapitel 6

Leah hade stått en stund och bara tittat sig omkring i rummet. Det var en massa märkliga flaskor med olika etiketter. På en flaska stod det ålder på ett ögonblick och på en annan flaska stod det kraftfull slummer. Hon förstod sig inte alls på vad dessa flaskor skulle vara till. Därför gick hon fram till Lillith och frågade vad allt det här var för något. Lillith berättade att hon var en alkemist och att de i hennes släkt hade en fallenhet att göra olika elixir. Det var därmed vanligt att många i hennes släkt var just alkemister. Hon talade även om att elixir var mycket eftertraktat i området. Det gjorde att det kom in en hel del beställningar, varav vissa lite mer konstiga än andra. Leah försökte ta in allting men det var mycket hon inte var van vid.  "Älvor, magi, elixir. Vad mer kan jag förvänta mig från denna dröm? Snart kommer jag att sluta förvånas längre."
Mitt i allt kom Leah på varför hon hade letat efter Lillith. Hon hade ju nästan glömt bort det när hon förundrades av detta rum.
- Men du Lillith hur funkar det här med magi? Hur gör jag?
- Till att börja med kan du ju ändra din frisyr. Du ser ju alldeles ny vaken ut, skrattade Lillith.
Leah blev först lite förnärmad men började sedan tänka på vad hon menade med att ändra frisyr.
- Vadå ändra frisyr? Kan jag göra det med magi?
- Klart du kan. Du måste bara se frisyren framför dig och sedan använda ditt trollspö. 
- Aha, det kan ju inte vara så svårt. Jag ska göra ett försök då.

Leah tog bort alla andra tankar och försökte visualisera en frisyr. Hon tog fram sitt trollspö och svepte den omkring. 

- Jag har bara en fråga. Vad tänkte du egentligen på? sa Lillith och små log.
- Vad menar du?
- Titta på dig själv i spegeln ute i hallen så kommer du förstå vad jag menar.

När Leah såg sig själv i spegeln kunde hon inte hålla sig för skratt. Det här med att inte tänka på annat var inte så lätt trots allt.  Precis när hon svepte med sitt trollspö kom hon att tänka på clowner, vilket gjorde att hon såg ut som en clown i ansiktet.


Hon gjorde ett nytt försök och då gick det bättre. Nu när hon hade frisyren hon var van vid igen så gick hon tillbaka till Lillith och frågade om det inte fanns några böcker om magi. Lillith föreslog att Leah skulle ta sig en titt på biblioteket, men att hon fick göra det nästa dag eftersom biblioteket hade hunnit stänga. Leah lämnade därefter Lillith och gick upp till köket för att ta en sen middag. Leah var inte den bästa kocken och nöjde sig således med en varm macka. 
När det var dags att sova visste Leah inte riktigt vad hon kände. Hon var rätt så säker på att hon skulle vakna upp i sin egen säng så fort hon somnade, men nu var Leah tveksam om hon verkligen ville komma hem. Drömmen hade ju som blivit mer intressant. Bara tanken på att vara en häxa och kunna leka med magi var så lockande och mannen hon var gift med var otroligt snygg. Honom hade Leah inget emot att lära känna bättre. Om han bara kunde komma hem från sitt konferens möte. Det sista Leah tänkte på innan hon slutligen somnade var om hon bara kunde få lite mera tid att utforska i drömmen. Det var allt hon begärde. Lite mer tid.............

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar