Kapitel 15

Ännu en gång vaknade Leah upp i sin egen säng. Hon började bli riktigt galen på det här. Det hände i alla fall inte varje natt längre, men just nu kände hon inte alls för att vara hemma. Hon hade inte tid med  det här. Hon måste tillbaka och lära sig mer magi så att hon kan skydda sin familj. Hon blundade och tänkte innerligt på sitt andra hem och öppnade sedan sina ögon, men hon var fortfarande hemma. Hon tog en djup suck men var inte villig att ge upp och fortsatte därför med sitt mantra men denna gång höll hon på längre. När hon sedan öppnade ögonen kunde hon inte tro på det hon såg framför sig. På något konstigt vis funkade det, hon var nu tillbaka hos Adonis. Däremot visste hon inte hur länge hon varit borta. Dagarna stämde inte alltid överens med varandra. Men hon kände att spelade ingen roll, fokusen låg på att förbättra hennes magi och för att göra det behövde hon hjälp. Om hon inte mindes fel så sa Lillith att Dr. Newton kunde hjälpa henne. Frågan var bara hur hon skulle få tag på honom. Hmm, sa inte Lillith att hon skulle ringa honom innan jag gick och lade mig? Eller minns jag fel? Bäst att fråga henne. 
När hon kom nerför trapporna såg hon resväskor stå framför ytterdörren. Även Lillith, Adonis och Dr. Newton stod där. 
Hon gick tveksamt fram mot de.

- Vad är det som händer? frågande Leah osäkert.
Alla vände sig om mot henne. Adonis gick fram mot henne och tog tag i hennes händer.
- Leah vi har ingen tid att förlora. Vi kan inte riskera att du försvinner igen. Jag vill verkligen inte att du ska lämna oss, men för familjens säkerhet är det här det bästa alternativet....sa han med sorgsen röst.
- Lämna er? Vad pratar du om? Hur länge var jag borta denna gång?
Även Lillith gick fram mot Leah och lade en lugnade hand på hennes axel.
- Du var visserligen inte borta länge denna gång, men vi kan inte vänta längre, sa Lillith.
- Alltså jag förstår inte vad ni pratar om? Vänta längre? Jag ska ju försöka bättra på min magi. Varför är det två resväskor här?
Lillith vände sig om och tittade bedjande på Dr. Newton. Dr. Newton förklarade för Leah att de var tvungna att resa bort till en plats där de med säkerhet visste att Leah inte skulle försvinna. Men det var enbart hon och Dr. Newton som skulle resa dit, de andra fick stanna hemma. Det var viktigt att inte låta Derek få reda på vars de skulle och eftersom de inte visste var han höll hus så använde Dr. Newton sina magiska krafter till att förändra Leahs utseende. Alla blev chockade över den otroliga omvandlingen. Inte ens Leah själv kände igen sig. Men för att riktigt lura Derek behövde de någon som liknade Leah som kunde stanna i huset medan hon själv var borta. Med om och men hade de lyckats hitta en vän med liknade drag som de sedan kunde förvandla med magi till en kopia av Leah. Dr. Newton ropade efter Tara som kom från köket. Leah bara stod och gapade när hon såg Tara komma. Hon kunde inte tro det. Det var som att se en exakt kopia av sig själv, det var rent av skrämmande. Visserligen var hon lite rundare än henne själv men det var slående likt. 
Hon hann knappt hälsa på Tara innan det var dags att fara iväg. Taxin stod nu utanför och väntade. Att ta farväl var inte lätt. Hon hade ingen aning när hon skulle få se de igen. Bara tanken att den här Tara skulle få bo tillsammans med de medan hon var borta kändes konstigt. Även om Leah förstod att allt det de sa var sant, men bara för att det var det bästa de kunde göra i deras situation så betydde det inte att det var lätt. Hon ville inte alls lämna de. Att vara borta från Keagan kändes svårast för henne. Han var så liten, men hon visste att han var i trygga händer. På vägen till taxin kände hon hur det knöt sig i magen. Skulle de verkligen  vara utom fara. Hon stannade upp och vände sig mot Dr. Newton.


- Kommer de verkligen vara säkra? sa Leah oroligt.

- Ingen fara Leah. Jag har lagt en beskyddande formel över huset. Det krävs en stor kunskap och kraft för att den ska förstöras, sa Dr. Newton lugnade. Det han inte berättade var att han visste att Derek skulle kunna komma på hur man skulle ta bort den. Tiden låg inte på deras sida och det var därför viktigt att påskynda Leahs magiska krafter.

1 kommentar: