Kapitel 19

Leah gick fram och tillbaka över gräsmattan medan hon försökte tänka på var ett drakägg kunde finnas. Hur kan Illana begära att jag ska veta vart ett drakägg ska finnas?! Jag menar jag fick just veta att drakar finns...är det inte lite väl mycket begärt av henne?! Bågskyttet var för att öka uthålligheten men vad har drakar med magi att göra egentligen? Hur tänker hon..

Med en stor suck satte hon sig ner på en parkbänk och sänkte huvudet i händerna. Allas förväntningar på henne kändes överväldigande och att de dessutom verkade dölja något tärde på henne. Hon förstod inte alls hur hon skulle lyckas duellera mot Derek och ju mer hon tänkte på det desto mer uppgiven kände hon sig. Allt kändes bara mörkt men i mörkret dök ett litet ljus upp för henne. Hon satt inte längre på parkbänken nu var hon på ett strand. Hon kliade sig håret och funderade på vart någonstans hon var. Hon tittade till höger kunde se Lillith komma gående i bikini. Leah skulle precis vinka till henne när hon såg sig själv komma gående mot Lillith. Det där är ju jag. Men hur är det möjligt? Drömmer jag eller? Vart är det här någonstans? Det kan inte vara Moonlight Falls, där finns inte så här vackra stränder. Vad är det som händer egentligen??

Leah stod som helt förstenad när hon studerade sig själv tillsammans med Lillith. Varför hon kunde se sig själv tillsammans med Lillith utan deras vetskap förstod Leah inte. Om det här var en dröm var den annorlunda och hon mindes inte ens att hon somnat på parkbänken. Men det var den enda slutsatsen som fick det att verka stämma. Varför drömmer jag det här? Det ser ut som att jag och Lillith verkar vara väldigt bra vänner. Men jag känner ju knappt henne...Varför ser vi så nära varandra?...


Medan Leah stod och observerade de förflyttades hon utan förvarning någon helt annanstans. Det hon istället såg framför sig var hon själv tillsammans med Adonis.
Det som utspelade sig framför Leah gjorde henne verkligen splittrad. Varför såg hon hur nära vän Lillith var? Varför såg hon hur lycklig och kär hon var i Adonis? Leah kände en och annan tår rinna längs hennes kinder. Varför ser jag det här? Kan det inte sluta nu....jag är inte nära vän med Lillith.........jag är inte....kär i...Adonis....jag vill inte se nå mer...SLUTA...!

På ett ögonblick var hon tillbaka på parkbänken igen. Till hennes förvåning kände hon hur tårarna fortsätte rinna nedför kinderna. Men medan tårarna rann fick hon syn på ett ägg vid parkbänkens vänstra sida. Var det där ägget där redan när jag satte mig ner? 
Hon torkade bort tårarna med handen och gick sakta fram mot ägget. Vågar man ta på det? Kan ju inte vara så farligt att ta på ett skal eller? Hon sträckte ena handen försiktigt mot ägget och petade på det med pekfingret. Men inget hände. Hon tog ett djupt andetag och lade sedan hela handen på ägget. Ok det här var ju inte så farligt. Det kanske går att plocka upp det. Leah var på väg att plocka upp ägget när hon kände hur något rörde sig där inne. Skräckslaget ryckte hon bort handen och klev flera steg bakåt. Hennes hjärta slog hårt och hon försökte ta djupa andetag för att lugna ner sig och sakta men säkert började hennes hjärta slå normalt igen.  Ska jag lämna ägget här och hämta Illana? Fast om det där är ett drakägg så skulle jag ju själv ta med det till henne. Hur ska jag göra? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar