Kapitel 18

- Du säger att jag ska göra vad? Leah stirrade häpet på Illana.- Hur många gånger ska jag behöva säga det för dig? stönade Illana. Är det så svårt att begripa att

jag vill att du ska hämta ett drakägg och sedan få det att kläckas här.
- Ja men drakar finns ju inte.
- Finns inte drakar? Varifrån har du hört något så dumt, sa Illana och började sedan att vissla.

Leah tyckte det lät precis som om hon försökte kalla på något. När Leah sedan ser vad som flyger emot de kan hon inte tro sina ögon. Hur är det möjligt? Drakar finns ju inte...visserligen är det här en väldigt liten drake men....de finns ju inte...det är ju... omöjligt..
- Hallå, Leah vakna, sa Illana medan hon viftade ena handen framför Leahs ögon.


Leah rycktes tillbaka till verkligheten igen och men kunde inte sluta stirra på den lila draken.


- Jag antar att du tror på mig nu. Du har tre dagar  på dig att hitta ett drakägg och sedan ska du få det kläckas här, sa Illana och strök sina lila drake över huvudet.

- Va? Tre dagar? Ska jag leta efter ett drakägg själv? Men jag har ju ingen aning om vars jag ska börja leta. Tänk om jag stöter på mamma drake då? sa Leah skräckslaget.
- Lugna ner dig. Det är inte alls farligt att leta efter ett drakägg. Vi har många turister som försöker leta efter ett hela tiden. Det är ju inte så konstigt med tanke på att vår stad heter just Dragon Valley. Angående mamma drake och större drakar så är de utdöda sen 2000 år tillbaka och kvar finns några hundratal ägg. 
- Ok, men hur kan äggen överleva utan deras mamma?
- Det är oväsentligt. Du ska bara hitta ett drakägg inom 3 dagar och komma tillbaka med det hit. Efter det ska vi fortsätta på moment tre. Leah hade försökt argumentera emot Illana men det var som att prata med en sten. Därför satt hon nu på Illanas ena häst Shira uppe på berget och tittade ut över staden. Problemet var bara att hon hade ingen aning om var hon skulle börja leta. När hon frågat Illana hade hon bara svarat att det var Leahs uppgift att komma på det själv.
Hela dagen gick åt till att leta på alla möjliga platser. Hon letade på en gammal riddarkyrkogård, bland gamla ruiner, dammar, stranden och till med på den allmänna trädgården. Allt utan någon lycka alls.
Leah kom hem sent på kvällen och kände sig besviken på att inte ha hittat någon ledtråd alls till var ett drakägg kan finnas. Ok, 1 dag bortkastad så nu har jag 2 dagar kvar. Det borde väl räcka eller? Hon lade sig ner i sängen och funderade på hur hon skulle göra inför kommande dag.
2 kommentarer:

  1. Jag älskar denna berättelse och tycker att du skriver jätte bra och levande!

    SvaraRadera
  2. Tack så mycket :). När jag skriver ser jag alltid Leah framför mig, men på sistone har hon varit som bortblåst vilket har gjort det svårt att skriva. Men jag får se om hon dyker upp när jag startar spelet så jag kan fortsätta med hennes öde.

    SvaraRadera