Kapitel 5

Väl "hemma" igen tänkte Leah lyxa till det med ett bubbelbad. För även om hon börjat att älska vintern så blir man rätt så kall av att vara ute länge. Medan hon låg där så funderade hon på vad hon skulle kunna göra med magi. Det hon visste om magi var ju sådant som hon hade sett på tv eller film. Leah var inte säkert på att det skulle vara möjligt att göra allt det, men det vore läckert om hon kunde tända eld på saker. 
Efter det uppfriskande badet såg Leah ut som russin. Hon råkade visst vara i lite väl länge i badet, men så går det om man lyckas somna. Hon försökte få till sitt bångstyriga hår med hårfönen men efter att ha hållit på i en halvtimme gav hon upp. Lockarna ville inte lägga sig på rätt ställe.  "Vem bryr sig egentligen hur jag ser ut i håret?". 
Hon gick ut ur badrummet och letade efter Lillith. Hon provade först Lilliths rum men där var hon inte. "Hmm, hon kanske är i köket?". Men där var hon inte heller. "Kanske i växt rummet?". Återigen ingen Lillith.
"Vars fasen kan hon vara någonstans??". Leah tänkte febrilt på vilka fler ställen hon kunde vara på. Efter ett tag kom hon på att hon aldrig varit nere på neder våningen. Medan hon gick ner för trappan kunde Leah höra pysande ljud. "Vad är det som låter? Det låter precis som att något bubblar nästan kokar".
 Hon fortsatte gå mot ljudet och ser sedan Lillith stå och koka ihop något. "Vad är det här för rum egentligen? Vad är alla dessa flaskor? Är det där en kittel?". Ännu en gång for tankarna runt i Leahs huvud. Det här var helt klart den konstigaste drömmen hon någonsin har haft. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar